Rata cu nuci si orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Rata cu nuci si orez
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 rata (cca. 1,25 kg) 1 ceapa tocata 200 g miez de nuca macinat 2 linguri zahar 2 lingurite scortisoara 1/2 cana suc de rodie 1 rodie 1 lamaie, zeama de la 160 g unt 400 g orez 4-5 cartofi ulei de alune sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 15 minute
Indicatii :

Se curata rata si se indeparteaza capul si labele, se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se face o mixtura de sare si piper negru. Se freaca rata, pe interior si pe exterior, cu mixtura de sare si piper. Se rumeneste apoi rata intr-o tigaie mare in care s-au topit 50 g unt. Dupa ce s-a prajit se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.
Se scurge excesul de grasime din tigaie, se topesc 50 g unt si se soteaza ceapa, la foc mic. Se adauga nucile macinate, zaharul, sucul de rodie si scortisoara.
Cand mixtura de nuca da in clocot, se adauga rata si se gateste totul, la foc mic, timp de 2 ore, udand-o din cand in cand cu zeama de lamaie. Cand e gata, se portioneaza rata si se asaza pe un platou.
Se indeparteaza grasimea din tigaie, se incinge apoi tigaia si se adauga semintele de rodie. Se tin un minut, apoi se toarna peste rata.
Intre timp, se curata cartofii si se taie rondele; se asaza intr-un strat pe fundul unui vas termorezistent uns in prealabil cu unt.
Se pune orezul peste rondelele de cartofi, se presara cu putin ulei de alune si cu bucatelele din untul ramas. Se acopera totul cu apa fierbinte, se pune capacul peste vas si se gateste la foc foarte mic, timp de 20 de minute.
Se rastoarna apoi continutul vasului pe un platou mare, astfel ca rondelele de cartofi sa fie deasupra orezului. Se asaza in jurul orezului bucatile de rata si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.