Rata Peking

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Rata Peking
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Pielea crocanta este cea mai pretuita bucatica a ratei. In restaurante, dupa c epielea a fost mancata, iar carnea feliata, carcasa este luata inapoi la bucatarie si se intoarce la masa sub forma unei supe.
stelute
Ingrediente : 1 rata, circa 2 kg 1, 5 litri apa clocotita 1 lingura miere 1 lingura vin de orez Shiaoxing 1 lingurita otet alb de orez 30 clatite (vezi reteta mai jos) 1 castravete curatat de coaja si seminte si taiat julienne 10 cepe verzi, doar partea alba, taiate fasiute sos hoisin (sau sos de prune)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-10 portii Durata : 13 ore 0 minute
Indicatii :

Pentru a prepara rata, se maseaza pielea ca sa se separa de carne; cel mai usor este sa se insereze o pompa de bicicleta in gaura gatului si sa se pompeze aer pana ce pielea se umfla si se desprinde de carne.
Se toarna apa clocotita intr-o oala mare, se adauga mierea, vinul si otetul de orez, apoi rata. Se lasa la inmuiat 1 minut. Se scoate rata si se atarna, ca sa se usuce, peste noapte (sau, cal putin, cateva ore).
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se pune rata pe grilaj, deasupra unei tave de copt, si se coace cel putin 1 ora, pana ce pielea este foarte crocanta, iar carnea este facuta.
Se duce rata la masa, impreuna cu castravetele, ceapa verde si clatitele. Mai intai se decuperaza si se indeparteaza pielea. Pe o clatita, se aranjeaza putina piele cu putin castravete si ceapa verde. Se toarna deasupra putin sos Hoisin, sau sos de prune, sau ambele. Se ruleaza clatita si se mananca. Se repeta procedeul si cu carnea feliata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Clatite chinezesti
Ingrediente : 450 g faina 1/2 lingurita sare 300 ml apa clocotita 2 linguri apa rece 1/2 lingurita ulei de susan
Indicatii : Se cerne faina si sarea intr-un castron si se incorporeaza, incet, apa clocotita; se formeaza un aluat gros.
Se adauga apa rece si uleiul de susan, apoi se framanta aluatul 4 minute, pana ce este moale si omogen. Se acopera si se lasa la odihna 30 de minute.
Se presara cu faina suprafata de lucru, se imparte aluatul in doua parti si se framanta pana ce este din nou moale si pomogen. Se ruleaza fiecare portie sub forma unui sul care se imparte in 15 bucati. Fiecare bucata se ruleaza ca sa formeze un cerc de 15 cm diametru.
Se incinge o tigaie, apoi se micsoreaza flacara. Se pun clatitele in tigaie si se frig, fara ulei, pana ce la suprafata lor incep sa apara pete maronii. Se intorc si se gatesc inca 10 secunde.