Rata prajita cu miere

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Rata prajita cu miere
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 rate (cca. 1-1,5 kg fiecare) 4 linguri unt 3/4 cana otet balsamic 2 cani miere 2 catei de usturoi tocati marunt 4 fire de cimbru proaspat 2 linguri sos Worcestershire 1/2 cana lichior Cointreau sau Triple Sec 1 lingurita piper de Cayenne sare piper negru macinat orez cu ficatei de pui si carne tocata de vita (vezi reteta mai jos) cartofi dulci confiati (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se asezoneaza ratele in interior si exterior cu sare si piper, se asaza pe o tava si se dau la cuptor timp de 40-45 de minute.
Se scot apoi ratele din cuptor si se taie in jumatate, pe lungime. Se indeparteaza grasimea din tava si se asaza din nou ratele, cu pielea in sus.
Intr-o craticioara se topeste untul, apoi se adauga piperul de Cayenne, otetul balsamic, mierea, usturoiul, cimbrul, sosul Worcestershire si lichiorul. Se gateste mixtura la foc mic timp de 5-7 minute, apoi se toarna peste rate.
Se lasa ratele in cuptor 15 minute la 180 °C, apoi se scot si se lasa sa se odihneasca, la cald, 10 minute.
Se spumeaza lichidul din tava indepartandu-se orice urma de grasime, apoi se fierbe incet, pana mai scade cu o treime, intr-o cratita, la foc iute. Se toarna apoi peste rate si se serveste cu orez cu ficatei de pui si cu cartofi dulci confiati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Orez cu ficatei de pui si carne tocata de vita
Ingrediente : 100 g ficatei de pui tocati grosier 225 g carne de vita tocata 1 cana vin rosu 2 cani supa de vita 1 lingura tarhon uscat 2 cani orez cu bob lung 1 ceapa mare tocata marunt 1 ardei gras verde, tocat marunt 5 catei de usturoi tocati 2 tulpini de telina, tocate marunt 6 linguri unt 2 linguri sos Worcestershire 1 lingurita piper de Cayenne
Indicatii : Se pune orezul intr-o oala si se adauga 4 cani de apa. Se acopera si se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 10-12 minute. Se scurge, se clateste si se pune deoparte.
Intr-o tigaie mare se soteaza ceapa, ardeiul gras, usturoiul si telina in 2 linguri de unt timp de 5 minute, apoi se adauga ficateii, carnea tocata si vinul. Se adauga apoi supa de vita si sosul Worcestershire, se amesteca bine si se fierbe incet 3 minute.
Se adauga orezul si se gateste pana ce lichidul este absorbit. Se adauga la sfarsit restul de unt si piperul de Cayenne. Se amesteca bine si se serveste.
Cartofi dulci confiati
Ingrediente : 6 cartofi dulci (sau yams), curatati de coaja si taiati bucati 110 g zahar brun 60 g zahar alb 1 lamaie, zeama de la 1 portocala mare, zeama de la 60 g unt topit 1/4 cana brandy 2 linguri extract de vanilie sare piper negru macinat 1/2 lingurita nucsoara
Indicatii : Se pun toate ingredientele (fara feliutele de lamaie) intr-o oala, se adauga 1-2 litri de apa si se gatesc cartofii, acoperiti, pana ce sunt foarte fragezi.
Se scoate apoi capacul si se reduce sosul, fierbandu-l timp de 7-10 minute, la foc iute, pana ce capata consistenta unui sirop.
Se toarna sosul peste cartofi si se servesc.