Ingrediente :
400 g piept de rata, dezosat, fara piele, taiat fasiute subtiri
2 lingurite de amestec 5 arome
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 ceapa, tocata marunt
4 tulpini de telina, feliate subtire, plus cateva frunze pentru ornat
1 para mare si ferma, decojita, curatata si taiata cubulete
1 cutie cu castane de apa, circa 25 g, scurse si feliate
1 lingura de miere
3 linguri de otet de orez
1 lingura de sos de soia
200 g pak choy, taiata fideluta
150 g muguri de fasole
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 25 minute
Indicatii :
Se presara fasiutele de piept cu amestec 5 arome si se amesteca bine, ca sa se acopere uniform. Se pune carnea deoparte cateva minute, cat timp se prepara vegetalele. Se incinge un wok, sau tigaie mare, cu baza grea, apoi se adauga ulei si se inclina wok-ul ca sa fie acoperit uniform. Se pun in wok fasiutele de carne si se stir-fry 2 minute. Se adauga ceapa si telina si se continua alte 3 minute, pana se inmoaie. Se adauga para si castanele de apa si se amesteca bine. Se adauga mierea, otetul de orez si sosul de soia. Cand lichidul bolboroseste, se micsoreaza flacara si se fierbe 2 minute. Se face iar flacara mare, se adauga pak choy si mugurii de fasole si se stir-fry 1 minut, pana ce pak choy se inmoaie, iar mugurii se incing. Se transfera pe farfurii incalzite si se serveste imediat, garnisita cu frunze de telina.