Red Rub - Pasta rosie

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / marinade
Red Rub - Pasta rosie
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Termenul “rub” denumeste o pasta uscata de condimente utilizate pentru a condimenta carnea, prin frecare. Aceasta pasta rosie este folosita mai ales in provincia Yucatan. Carnea fecata cu aceasta compozitie este invelita apoi in frunze de banana si gatita incet in cuptoare ingropate in pamant, numite pib. Acasa, carnea frecata cu acest amestec de condimente se poate gati la cuptor, sau pe gratar.
stelute
Ingrediente : 2 lingurite annatto (seminte de achiotte) 1 lingurita boabe de piper negru 1 lingurita boabe de ienibahar 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita seminte de chimen macinat 1 lingurita suc proaspat de limeta 1/2 grapefruit, sucul de la
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun semintele de annatto intr-un mojar si se piseaza cat mai fin. Se adauga boabele de piper si se piseaza; se repeta operatia cu boabele de ienibahar. Se adauga oregano si chimen si se amesteca.
Se adauga sucul de limeta in mixtura de condimente. Se adauga sucul de grapefruit, treptat, cate o lingurita, si se amesteca bine pana ce se incorporeaza in mixtura.
Se lasa pasta sa stea cel putin 30 de minute, astfel ca mirodeniile sa absoarba sucurile. Mixtura trebuie sa fie sfaramicioasa si usor umeda.
Se freaca cu acest amestec de condimente suprafata carnii si se lasa aceasta la marinat cel putin 1 ora, cel mai bine peste noapte.
Mixtura rezista cam 1 saptamana in frigider, bine acoperita. Dupa acest timp isi pierde gustul si aroma.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.