Rfiss cu fistic si alune

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Rfiss cu fistic si alune
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Acest desert, preparat din curmale, provine din mostenirea culturala a nomazilor desertului, care il mananca insotit de un pahar cu lapte. Retea este originara din zona oazei Tozeur, care se intinde pe o suprafata de 100 de hectare, si este vestita pentru curmalele ei. Reteta aceasta este o varianta imbogatita, folosind, pe langa curmale, fistic si alune.
stelute
Ingrediente : 200 g semolina fina 200 ml ulei de masline 250 g curmale 50 g zahar pudra sare 50 g fistic pisat 50 g alune amcinate 50 g seminte de pin macinate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se toarna semolina intr-un castron. Se sareaza putin. Se adauga jumatate din ulei si putina apa; se amesteca si se framanta cu mainile pana se formeaza o pasta.

Se unge cu grasime o tava de copt. Se intinde semolina peste tava si se preseaza cu palmele. Imediat ce pasta se intareste, se indreapta marginile ca sa se obtina un rectangul. Se da la cuptor, la 220 C, timp de 25 de minute.

Intre timp, se curata curmalele de samburi si se taie fasii subtiri.

Cand pasta de semolina s-a copt, se rupe bucatele mici si se piseaza intr-un mojar.

Se adauga curmalele peste semolina pisata si se amesteca, cu mainile. Se ia in mana putina mixtura, se framanta si se lasa semolina sa se scurga inapoi, in vas. Se repeta operatia de cateva ori.

Se toarna zaharul pudra si restul de ulei peste amestecul de semolina cu curmale. Se amesteca totul cu grija. Se umple cu acest amestec un vas rotund, se preseaza (ca amestecul sa ia forma vasului), apoi se intoarce si se scoate pe o farfurie. Se presara cu fistic, alune si seminte de pin macinate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.