Rfiss

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Rfiss
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Acest desert, preparat din curmale, provine din mostenirea culturala a nomazilor desertului, care il mananca insotit de un pahar cu lapte. Retea este originara din zona oazei Tozeur, care se intinde pe o suprafata de 100 de hectare, si este vestita pentru curmalele ei.
stelute
Ingrediente : 400 g curmale 70 g pesmet 50 ml ulei de masline 50 g unt 100 g zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se curata curmalele de samburi si se toaca marunt. Se amesteca curmalele tocate cu pesmet (se folosesc mainile). Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca in continuare.
Se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza si formeaza o pasta. Se adauga atunci jumatate din zaharul pudra.
Se modeleaza mici bile, egale ca dimensiune si se ruleaza intre palme; aceste bile se numesc rfiss. Se presara restul de zahar pudra peste rfiss si se ruleaza iar, cu grija intre palme.
Se aranjeaza bilele de rfiss pe un platou si se orneaza cu petale de trandafir.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.