Ribollita

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / leguminoase
Ribollita
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 varza Savoy 1 varza neagra, mica 1 bucata sorici taiata fasiute 4 rosii medii decojite, curatate de seminte si tocate marunt cateva frunze de spanac 1 dovlecel, tocat marunt 1 cartof, taiat cubulete mici 1 morcov, tocat marunt 2 tulpini de telina, tocate 1 praz, tocat 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 300 g fasole uscata 10 felii de paine toscana, prajite putin ulei de masline extra virgin 30 g branza Parmesan rasa sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 14 ore 0 minute
Indicatii :

Se lasa la inmuiat fasolea in apa rece, peste noapte. Se scurge se spala sub jet de apa rece si se scurge din nou. Se pune la fiert pe flacara mare, intr-o oala cu apa rece, 1/2 lingurita de sare si soriciul taiat fasiute. Cand da in clocot, se fierbe 10 minute la foc iute, apois e micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic-mediu alte 45-60 minute, sau pana cand boabele sunt fragede.
Se incinge ulei intr-o tigaie, se adauga ceapa, usturoiul, prazul si telina si se rumenesc; se adauga varza neagra, varza Savoy si restul vegetalelor. Se mai adauga cateva polonice din lichidul in care a fiert fasolea si se fierb toate 40 de minute. Se adauga apoi fasolea impreuna cu lichidul in care a fiert.
Pentru a ingrosa mixtura, se face piure cam o treime din ingrediente, apoi se pun la loc in supa si se amesteca bine.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se aranjeaza feliile de paine, frecate cu putin usturoi, intr-o supiera mare. Peste acestea se toarna supa si uleiul de masline, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga branza rasa si se da la cuptor 5 minute.
Aceasta supa poate fi servita atat calda cat si rece si este excelenta incalzita la o zi dupa ce a fost gatita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.