Rigatoni la cuptor, cu vinete

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Rigatoni la cuptor, cu vinete
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline extra virgin 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, pisati 4 linguri vin rosu 2 cutii rosii tocate in suc propriu, circa 400 g fiecare 5 rosii uscate la soare, conservate in ulei, circa 45 g in total, scurse si tocate 1 vanata taiata cubulete de 1 cm 2 linguri oregano proaspat, tocat 225 g rigatoni sau alte paste de dimensiuni medii, in forma de tub, cum ar fi penne 30 g pesmet 30 g branza Parmesan, proaspat rasa sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se gateste la foc mic 4-5 minute, amestecand frecvent, pana ce s-a inmuiat si s-a facut aurie. Se adauga usturoiul si se gateste alte 1-2 minute.
Se toarna vinul si se fierbe cateva minute, dupa care se adauga rosiile, cu suc cu tot, rosiile uscate la soare, vinetele si oregano. Se da totul in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierb ingredientele incet, 15-20 de minute, amestecand ocazional.
Intre timp, se fierb pastele intr-o oala mare cu apa, timp de 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce se fac al dente. Se scurg bine.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se asezoneaza sosul de rosii cu sare si piper, dupa gust. Se rastoarna pastele gatite intr-un vas termorezistent, mare, uns cu putin ulei. Se toarna peste ele sosul si se amesteca bine.
Se combina pesmetul cu branza Parmesan intr-un castron, dupa care se presara uniform aceasta mixtura peste paste. Se gatesc pastele la cuptor 15-20 de minute, pana cand sosul bolboroseste, iar pesmetul si branza sunt rumenite si crocante. Se serveste mancarea fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.