Rinichi de miel prajiti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Rinichi de miel prajiti
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Este o reteta foarte populara in India, servita de obicei ca gustar, intre micul dejun si pranz, acompaniata de paine paratha
stelute
Ingrediente : 500 g rinichi de miel 2 lingurite curcuma macinata 1 ardei gras verde, taiat fasiute subtiri 2/3 cana apa 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita boia iute 2 1/2 lingurite sare 3 linguri ulei 1 ceapa mica, tocata marunt frunze de coriandru tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se curata, cu un cutit ascutit, pielita fina din jurul fiecarui rinichi. Se taie fiecare rinichi in 4-6 bucati. Se pun bucatile de rinichi intr-un castron cu apa calda, impreuna cu 2 lingurite de curcuma si 2 lingurite de sare. Se lasa sa stea cam 1 ora, ca sa le dispara mirosul, dupa care se scurg cu grija, intr-o sita, si se spala sub jet de apa rece pana ce apa curge curata.
Se pun bucatelele de rinichi intr-o cratita mica, impreuna cu ardeiul gras. Se acopera cu apa si se fierb la foc mediu, cratita este acoperita pe trei sferturi de un capac, pana ce toata apa se evapora.
Se adauga ghimbir, usturoi, boia si restul de sare si se amesteca bine. Se adauga apoi ceapa, uleiul si coriandrul, se amesteca si se prajeste mixtura 7-10 minute, la foc mic.
Se transfera rinichii pe un platou si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.