Risi e bisi cu sunca

Cautare:
SMS Fotbal
salate / cereale
Risi e bisi cu sunca
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Risi e bisi (orez si mazare) este o salata clasica venetiana. In trecut, era preparata doar in zilele d esarbatoare decretate de doge (conducatorul Venetiei) si, desi astazi poate fi preparata oricand, este cu adevarat extraordinara doar cand apare mazarea proaspata.
stelute
Ingrediente : 340 g amestec de orez basmati si orez salbatic 600 ml apa clocotita 150 g mazare fina, congelata 200 g sunca slaba gatita, curatata de grasime si taiata fasiute 3 tulpini de telina, taiate rondele 1 ceapa rosie feliata subtire 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri menta proaspata tocata 1 capatana de radicchio, frunzele separate 100 g radicchio, taiat fasiute sare si piper 6 linguri suc de portocale 3 linguri ulei de masline extra virgin 2 lingurite mustar de Dijon
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pune orezul intr-o oala, iar peste el se toarna apa clocotita. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara, se acopera oala si se fierbe incet, circa 15 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce orezul este fraged si toata apa a fost absorbita. Se transfera orezul intr-un castron mare si se amesteca cu mazarea; se lasa apoi sa se raceasca.
Se adauga sunca, telina, ceapa, patrunjelul si menta si se amesteca bine. Se combina sucul d eportocale cu uleiul de masline si mustar, se adauga in castron si se amesteca salata pana ce se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Se pun deoparte cateva frunze intregi de radicchio, pentru ornat, apoi se taie restul fasiute fine. Se serveste salata de orez si mazare impreuna cu fasiutele de cicoare si radicchio, pe farfurii individuale, garnisite cu frunze intregi de cicoare.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.