Risotto alla Milanese

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Risotto alla Milanese
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/2 cana orez pentru risotto (arborio) 110 g unt 1/2 lingurita pudra de sofran 1 ceapa medie, tocata 2 linguri maduva de oase de vita (optional) 5 linguri vin alb sec 1,2 litri supa de pui clocotita 4 linguri Parmesan ras + extra pentru servit sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se topeste jumatate din unt intr-o cratita, se adauga sofranul si se lasa un minut, ca grasimea sa extraga aroma de sofran. Se adauga apoi ceapa tocata si maduva si, la foc mic, se soteaza 10 minute.
Se adauga orezul si se caleste 2 minute, dupa care se adauga vinul si putina sare. Se amesteca usor, apoi se fierbe la foc mic, fara a acoperi oala, pana ce lichidul a fost absorbit (cca. 10-15 minute).
Se adauga 2 cani de supa clocotita si se fierbe incet pana ce supa a fost absorbita. Se adauga restul de supa, in transe, pana ce orezul este fraged si cremos, iar lichidul este aproape absorbit. Risotto-ul trebuie sa fie putin zemos si nu cleios. Se adauga supa, daca e necesar, pentru ca orezul sa nu se lipeasca pe fundul cratitei.
Cand orezul este facut, se ia de pe foc, se adauga restul de unt si parmezanul, se acopera si se lasa sa stea 5 minute inainte de a se servi.
Se asezoneaza cu sare si piper si se serveste garnisit cu Parmesan ras.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.