Risotto cu ciupercute

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Risotto cu ciupercute
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ceapa tocata marunt 3 linguri unt sau margarina 150 g orez pentru risotto 1/2 cana vin alb 300 ml bulion de carne sare piper negru, proaspat macinat 50 g ciupercute (bureti galbeni, de exemplu) 2 rosii 4 linguri patrunjel tocat 1/3 cana smantana
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se caleste ceapa in 2 linguri de untura, timp de 3 minute. Se adauga orezul care se prajeste si el 2 minute. Se stinge cu vin alb, se lasa sa fiarba fara capac, pentru ca acesta sa se evapore. Se adauga jumatate din bulionul de carne si se lasa la fiert la foc potrivit. Se amesteca din cand in cand, adaugandu-se treptat restul de bulion.
Dupa circa 18-20 minute risotto este gata. Se drege cu sare si piper.
Intre timp se taie slanina cubulete si se lasa intr-o lingura de grasime.
Se adauga ciupercutele si se prajesc. Se curata rosiile de pielita, se taie cubulete si se dau peste ciuperci.
Se adauga patrunjelul si smantana, se lasa sa fiarba cam 5 minute. Compozitia de ciuperci se amesteca cu orezul si se potriveste inca o data de sare si piper.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.