Risotto cu rosii uscate la soare si fasole

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Risotto cu rosii uscate la soare si fasole
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de masline extra virgin 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, pisati 300 g orez pentru risotto 85 g rosii uscate la soare (ambalate uscat), tocate grosier 240 ml vin alb sec 1,2 litri fiertura de legume fierbinte, preferabil preparata in casa (vezi pagina 28) 225 g fasole lata congelata 55 g branza Parmesan, proaspat rasa 30 g seminte de pin sare piper negru, macinat 12 frunze mari de busuioc, taiate fasiute, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc 5 minute la foc mediu, amestecand frecvent, pana ce se inmoaie si incep sa se coloreze.
Se adauga orezul si rosiile uscate la soare, se amesteca pentru ca boabele de orez sa se acopere cu ulei, dupa care se adauga vinul. Se da mixtura in clocot, amestecand ocazional.
Se toarna in cratita jumatate din fiertura si se da in clocot, se micsoreaza apoi flacara si se fierbe, amestecand frecvent, timp de 10 minute. Se adauga fasolea lata si jumatate din fiertura ramasa. Se da din nou in clocot si se continua apoi fiertul 10 minute, dupa care se adauga fiertura ramasa, in doua transe, pe masura ce orezul absoarbe lichidul.
Risotto-ul este gata cand orezul este fraged, dar boabele sunt inca intregi, iar fasolea lata este gatita. Textura este umeda si cremoasa.
Se adauga Parmesan ras si seminte de pin, se asezoneaza dupa gust si se amesteca. Se serveste imediar, presarat cu fasiute subtiri de busuioc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.