Risotto di zucca - Risotto cu dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Risotto di zucca - Risotto cu dovleac
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata marunt 100 g unt 280 g orez Carnaroli (orez cu bob scurt) 3 litri supa de vita sau de pui 280 g Fondo di Zucca (dovleac cu usturoi si rozmarin, vezi reteta mai jos) 10 g rozmarin tocat fin 50 g Parmesan ras sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-o tigaie cu fund gros, se prajeste ceapa cu o lingura de unt, pana devine aurie. Se adauga orezul, amestecand pana cand untul se distribuie uniform, si de lasa pe foc pana cand boabele de orez se prajesc usor. Se adauga putina supa si se aduce amestecul la punctul de fierbere. Atentie, supa nu trebuie sa se evapore complet.
Se adauga treptat si restul de supa, amestecand continuu; se asteapta ca orezul sa absoarba bine supa inainte de a mai adauga. Se continua pana cand orezul devine moale si oarecum cremos. Cand orezul este pe jumatate facut, se adauga dovleacul.
Cand orezul s-a fiert complet, se ia tigaia de pe foc si se adauga untul si Parmesanul, amestecand pana cand risotto-ul devine cremos. Se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste risotto intr-un vas incalzit, decorat cu rozmarin.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Fondo di zucca - Dovleac cu usturoi si rozmarin
Ingrediente : 100 g ulei de masline virgin 10 ml ulei de masline extra-virgin 100 g ceapa tocata 1 legatura de rozmarin 3 catei de usturoi, decojiti si lasati intregi 1 kg dovleac, taiat cubulete sare piper
Indicatii : Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare cu fundul gros. Se adauga ceapa si se prajeste pana cand devine aurie. Se adauga rozmarinul si cateii de usturoi. Se adauga dovleacul, se asezoneaza cu sare si piper si se tine pe foc mic pana cand dovleacul incepe sa se sfarame.