Romburi cu curmale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Romburi cu curmale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este una dintre micile deserturi cu aluat si umplutura de curmale pentru care bucataria marocana este vestita si apreciata.
stelute
Ingrediente : 150 g unt 50 g margarina 1/4 lingurita extract de vanilie 250 g faina 8 oua 1/2 lingurita de cafea instant 2 kg curmale 10 g mastic 1/2 lingurita de scortisoara, macinata 1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa 100 ml apa de flori de portocal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun intr-un castron mare untul si margarina. Se amesteca cu mainile. Se adauga extractul de vanilie, faina si 7 oua. Se amesteca bine, apoi s eframanta pentru a obtine un aluat moale. Se modeleaza sub forma unei bile si se lasa 15 minute, la odihna, in frigider.
Se da apa in clocot in partea inferioara a unui steamer (in oala de sub sita). Se scot samburii din curmale, iar carnea se pune in sita. Se acopera steamer-ul si se gatesc curmalele 10 minute, dupa care li se indeparteaza pielea.
Se pun curmalele intr-un blender, se adauga scortisoara, nucsoara si masticul si s eproceseaza pana se obtine un piure omogen. Se adauga apa de flori de portocal si se amesteca bine.
Se intinde aluatul cu un sucitor, pe o suprafata plana, presarata cu putina faina. Se taie un rectangul mare, in concordanta cu dimensiunile tavei de copt. Se ruleaza restul de aluat si se taie apoi un alt rectangul similar.
Se captuseste tava cu hartie pergament peste care se asaza unul dintre rectangulele de aluat. Se intinde umplutura deasupra si se niveleaza cu spatele unei linguri, sau cu o psatula. Peste umplutura, se asaza cel de-al doilea rectangul.
Se bate 1 ou impreuna cu cafeaua instant. Se intinde mixtura peste foaia de aluat de deasupra, folosind o pensula de bucatarie. Se pune tava in congelator, pentru 15 minute. Se taie apoi rombulete care se asaza pe o tava de copt si se dau la cuptor 15 minute, la 220 °C.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.