Romburi prajite

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Romburi prajite
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Este o reteta simpla, iar romburile se pastreaza crocante cateva zile, daca sunt depozitate la adapost de aer, umezeala si lumina. Se servesc cu sosuri picante, sau cu suc de rosii.
stelute
Ingrediente : 1 cana cu faina 1 lingurita de praf de copt 1/2 lingurita de sare 1 lingura de seminte de chimion negru 1/2 cana cu apa 1 1/4 cana cu ulei
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune faina intr-un castron mare. Se adauga praful de copt. sarea si semintele de chimion negru; se amesteca bine.
Se adauga apa si se amesteca pana ce se obtine un aluat moale si elastic.
Se ruleaza aluatul pe o suprafata curata, pana se obtine o foaie de 6-7 mm grosime. Cu un cutit ascutit, se taie aluatul pe diagonala, ca sa se obtina romburi. Se ruleaza din nou bavurile si se taie alte forme de romburi, pana ce se consuma totm aluatul.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare, pana ce un cubulet d epaine se rumeneste in 30 de secunde. Se aimerseaza cu grija romburile de aluat in ulei, in transe, si se prajesc pana s erumenesc.
Se scot romburile cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie. Se servesc calde, alaturi de un sos, dupa preferinta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.