Rosii si ardei umpluti

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Rosii si ardei umpluti
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 rosii coapte 4 ardei grasi verzi 1 cana orez 2 cepe medii tocate 1 1/2 cana ulei de masline 1 cutie rosii decojite, pasate 4-5 cartofi curatati si taiati in patru 1/2 cana stafide un pumn de migdale curatate 1/2 legatura patrunjel tocat 2 lingurite sare 1/2 lingurita piper 1 lingurita zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se spala rosiile, se taie capacele (fundurile) si se scobesc cu o lingurita. Se presara peste ele zahar si sare.
Se spala si se golesc ardeii grasi (se taie varfurile, ca niste capace).
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata. Se adauga orezul si rosiile pasate. Se lasa pe foc, amestecand ocazional, 5 minute si se adauga putina apa (1/2 cana). Se fierbe inabusit 30 de minute.
Se ia tigaia de pe foc si se adauga patrunjelul, migdalele, stafidele, sare si piper.
Se umplu rosiile si ardeii cu aceasta umplutura.
Se asaza pe o tava de cuptor rosiile si ardeii, iar printre ele se pun cartofii. Se adauga restul de ulei si 2 cani de apa. Se coc la cuptor timp de 90 de minute. Se servesc calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.