Rosii umplute cu orez in stil egiptean

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Rosii umplute cu orez in stil egiptean
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 rosii coapte 350 g orez cu bob lung 1 ceapa taiata rondele 1 morcov taiat cubulete patrunjel tocat 5 ridichi taiate feliute ardei iute rosu, uscat si macinat piper de Cayenne 1 lamaie, coaja rasa si sucul de la supa de legume 5 linguri ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 4 ore 20 minute
Indicatii :

Se reteaza "capacele" rosiilor si se scobeste interiorul lor; se sareaza.
Se soteaza la foc mic ceapa si morcovul, in 4 linguri de ulei incins, timp de 30 de minute.
Se fierbe orezul in supa de legume, timp de 20 de minute, se scurge, se adauga restul de ulei de masline, se amesteca si se lasa deoparte.
Se adauga la orez ridichile, ceapa si morcovul sotate, patrunjel tocat, sucul si coaja rasa de lamaie, sare, piper de Cayenne si ardeiul macinat. Se amesteca bine.
Se umplu rosiile cu amestecul de orez si se tin la frigider 2-3 ore inainte de a fi servite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.