gustari / calde
Rosii umplute cu orez, in stil grecesc
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Ingrediente :
6 rosii medii
3/4 cana orez
1 ceapa tocata
3/4 cana ulei de masline
patrunjel tocat
pesmet
1 cana sos de rosii
sare
piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 45 minute
Indicatii :
e incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se taie capacul rosiilor si se scobesc in interior cu o lingurita, cu grija sa nu se strapunga peretii. Miezul scobit se toaca marunt si se amesteca cu orez, ceapa, patrunjel, sare, piper si jumatate din ulei. Se umplu rosiile cu mixtura rezultata, se acopera cu capacul decupat mai inainte si se asaza intr-o cratita.
Se amesteca restul de ulei cu pesmet si sosul de rosii. Se toarna mixtura peste rosiile umplute, iar cratita se da la cuptor, timp de 90 de minute.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.