Roti

Cautare:
SMS Fotbal
paine / nedospita
Roti
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Roti este o paine care se serveste cu preparate din legume sau carne.
stelute
Ingrediente : 3 cani faina alba 1 lingura unt topit 1/2 cana lapte cald 1 cana apa calda (sau cata este nevoie) 1 lingura zahar 1 lingurita sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 roti Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Intr-un vas mare se combina faina, untul, sarea si zaharul. Se face o gaura in mijloc si se adauga apa calda si lapte, amestecand cu faina pana ce se formeaza un aluat.
Se presara cu faina masa de bucatarie si se framanta aluatul 10 minute. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 1 ora.
Se imparte aluatul si se modeleaza sub forma de bile cu diamentrul de 7-8 cm. Se aplatizeaza bilele ca sa se obtine cerculete (roti) cu diametrul de 15-18 cm. Se acopera cercurile cu folie de plastic.
Se incinge o tigaie la foc mediu. Se pune o roti in tigaie, cu fata in jos, si se prajeste 30 de secunde. Se intoarce si se prajeste inca un minut, pana ce suprafata ei crapa si ies bule de aer. Se intoarce roti si se mai prajeste inca 1 minut. Cu un prosop putin umed se preseaza roti, fortand-o sa formeze mai multe bule de aer. Cand este prajita, se scoate si se pastreaza, pana ce se prajesc toate, intr-un prosop cald.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.