Rulada Padurea Neagra

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Rulada Padurea Neagra
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g ciocolata amaruie tocata grosier 1/4 cana apa fierbinte 1 lingurita cafea instant 4 oua, separate 1/2 cana zahar tos 1 lingura zahar extra fin 1/2 cana frisca groasa 2 linguri lichior de cirese 425 g cirese negre, fara samburi 3 lingurite malai
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : germana Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 180 °C si se unge cu grasime o tava dreptunghiulara (25 x 30 cm); se captuseste apoi cu hartie pergament.
Se combina ciocolata, apa si cafeaua instant intr-un vas mare, termorezistent. Se pune vasul peste o oala cu apa care fierbe. Cu o lingura de lemn se amesteca pana ce ciocolata se topeste, apoi, imediat, se ia de pe foc.
Se bat galbenusurile cu zaharul tos, cu un mixer electric, pana ce mixtura se ingroasa si se face cremoasa (cca. 5 minute). Cu o lingura de metal, se incorporeaza mixtura in amestecul de ciocolata.
Se bat albusele intr-un vas mic cu mixerul, pana ce se leaga. Cu o lingura de metal, se incorporeaza usor albusurile in mixtura de ciocolata, in doua transe.
Se intinde amestecul in tava pregatita mai inainte si se da la cuptor 10 minute.
Intre timp, se intinde o foaie mare de hartie pergament peste masa de bucatarie; se presara cu zahar extra fin.
Se rastoarna prajitura din tava peste hartie, se indeparteaza cu grija hartia cu care a fost captusita forma, se acopera lejer cu un prosop si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Se scurg ciresele si se pune deoparte 1/4 cana din acest sirop. Cu un cutit, se toaca ciresile. Se amesteca malaiul cu siropul pus deoparte, intr-o cratita mica. Se adauga ciresile tocate si se amesteca, la foc mic, pana ce mixtura fierbe cat sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga 1 lingura de lichior. Se acopera cratita cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Se bate frisca si 1 lingura de lichior intr-un castron mic, cu un mixer electric.
Se intind peste prajitura, in straturi uniforme, mai intai umplutura de cirese, apoi mixtura de frisca si lichior.
Se ruleaza prajitura pe lungime, folosing foaia de pergament pentru a o ridica si pentru a o ghida. Se asaza rulada pe un platou, se acopera si se da la frigider 30 de minute inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.