Rulou de vita cu oua si spanac

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Rulou de vita cu oua si spanac
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 60 ml ulei de masline 1 morcov mic, tocat marunt 1 tulpina de telina, tocata marunt 1 ceapa, tocata marunt 2 oua 650-700 g friptura de vita, batuta bine ca sa se subtieze si sa se intinda 250 g spanac 1 lingurita piper de Cayenne 1,5 litri zeama de vita sare piper negru proaspat macinat cartofi fierti si salata verde, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : argentiniana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga morcovul, telina si ceapa si se soteaza 5 minute, pana se inmoaie.
Intre timp, se fierb ouale tari. Se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa, aceasta se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb ouale incet, circa 10 minute, dupa care se scot si se racesc intr-un castronel cu apa rece. Se decojesc si se feliaza subtire.
Se intinde friptura pe un fund mare de lemn si se asezoneaza generos cu sare si piper. Se intinde peste ea mixtura de ceapa, lasand liber cam 1 cm de jur imprejurul acestei umpluturi. Se aranjeaza spanacul peste mixtura de ceapa, apoi se asaza feliutele de ou. Se asezoneaza din nou cu sare si piper de Cayenne.
Se ruleaza carnea, cat mai strans, avand grija sa nu se piarda din umplutura. Se leaga apoi cu sfoara, infasurand-o de 4-5 ori in jurul ruloului. Se fixeaza ruloul cu cate o scobitoare lunga la fiecare capat.
Se incinge restul de ulei intr-o cratita. Se adauga ruloul de vita si se prajeste pe toate partile pana se rumeneste. Se toarna apoi zeama de vita, se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe carnea incet, circa 2 ore, pana este foarte frageda.
Se scoate carnea din lichid si se feliaza cat mai subtire posibil. Se serveste fierbinte, alaturi de cartofi fierti si salata verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.