Rulouri cu curmale si cu salata de portocale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Rulouri cu curmale si cu salata de portocale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g curmale, curatate de samburi si tocate 1 lamaie, sucul de la 150 g zahar 1 lingurita de cuisoare 1 rulou de scortisoara 1 lingurita de scortisoara macinata 200 g mieji de nuca, pisate intr-o piua 1 lingura de unt 8 foi de placinta (yufka) 1 galbenus de ou 4 portocale frunze de menta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se gatesc curmalele 5 minute impreuna cu 80 g zahar, jumatate din cuisoare, rulou de scortisoara si scortisoara macinata. Se adauga apoi sucul de lamaie.
Se prepara un sirop fierband 500 ml apa cu 50 g zahar si restul de cuisoare. Se continua fierberea, amestecand ca zaharul sa se dizolve, iar lichidul sa se reduca pana ce ramane doar circa 1/4 cana.
Se topeste untul. Se pun 2 foi de aluat una peste alta si se ung cu unt topit. Se pune umplutura de curmale pe foile de aluat si se ruleaza acestea ca sa formeza un cilindru, ca o clatita.
Se fixeaza capetele cilindrului ungandu-le cu galbenus de ou si presandu-le. Se procedeaza identic cu celelalte 3 rulouri. Se ung sulourile cu unt si se presara cu xaharul ramas. Se coc in cuptor, timp de 2-4 minute, la 180 °C (mediu).
Se decojesc portocalele si se taie bucatele. Se taie rulourile in doua, pe diagonala, si se aranjeaza pe un platou, alaturi de bucatele de portocala.. Se stropeste totul cu sirop si se serveste.


Share
Taguri :
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.