Rulouri de miel cu prune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Rulouri de miel cu prune
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g muschi de miel, curatat de grasime 2 linguri de sos de soia 6 cepe verzi, tocata marunt 1/4 castravete, circa 150 g 6 prune rosii, dulci, circa 340 g in total, curatate si taiate fasiute subtiri 16 frunze mari de salata 16 foi de hartie de orez 5 lingurite ulei de susan 1 lingura de radacina de ghimbir proaspata, data prin razatoare 1/2 lingura de seminte de susan 2 lingurite de sos de soia 1 lingurita de zahar tos putina ceapa tocata marunt, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se prepara mai intai sosul. Se pun uleiul de susan, ghimbirul, semintele de susan, 2 lingurite de sos de soia si zaharul intr-un borcan cu capac si se agita bine de tot. Se pune apoi sosul deoparte.
Se taie fiecare file de miel pe lungime, in trei parti, apoi fiecare treime se taie feliute lungi si subtiri. Se amesteca feliutele intr-un castron, impreuna cu restul de sos de soia, si se pun deoparte.
Se asaza ceapa verde tocata pe un platou mare. Se taie castravetele in jumatate, pe lungime, si se curata de seminte scobindu-l cu o lingurita, apoi se feliaza jumatatile obtinandu-se semilune subtiri. Se adauga pe platou. Se pun fasiutele de prune pe platou, langa ceapa verde si castravete.
Se spala si se sterg foile de salata, dupa care se curata nervurile tari. Se pun deoparte 16 foi destul de mari ca sa acopere centrul foilor de hartie de orez. Se taie fasiute subtiri restul de foi de salata si se adauga pe platoul cu legume si prune.
Se incinge o tigaie teflonata la foc mediu. Se adauga jumatate din feliutele de carne si se prajesc, amestecand constant, timp de 3-5 minute, pana ce carnea este gatita dupa preferinta. Folosind o spumiera, se transfera carnea pe o farfurie. Se repeta operatiunea cu restul de carne. Se pastreaza la cald carnea prajita.
Se toarna un strat de apa fierbinte, inalt de 1 cm, intr-un vas indeajuns de mare ca sa contina hartiile de orez. Se pune pe suprafata de lucru un servet de bucatarie curat. Lucrand cu o hartie de orez odata, se cufunda in apa timp de 20-25 de secunde, cat sa se inmoaie, apoi se asaza pe servetul de bucatarie si se sterge. Se pune imediat o foaie de salata in centrul ei, peste aceasta se pune o lingura de feliute de carne, apoi putina ceapa verde, castravete, pere si fasiute de salata. Se impaturesc ambele parti laterale ale hartiei de orez, apoi se ruleaza. Se repeta operatia pentru toate cele 16 rulouri.
Se strecoara sosul intr-un castronel mic. Se aranjeaza rulourile pe un platou si se presara cu restul de ceapa verde. Se servesc alaturi de sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.