Rulouri de omleta cu carne de porc

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Rulouri de omleta cu carne de porc
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 ciuperci shiitake (sau ciuperci negre), uscate 1 legatura de fire de arpagic chinezesc, taiate bucati de 20 cm lungime 6 omlete subtiri (vezi reteta mai jos) ulei, pentru prajit 650 g carne slaba de porc, tocata 1 lingurita de piper negru, macinat 3 linguri de sos de peste
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 bucati Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se inmoaie ciupercile 20 de minute in apa fierbinte, apoi se scurg si se storc de lichid. Se folosesc foarfecele, sau un cutit ascutit, pentru a indeparta tulpinile tari. Se taie palariile julienne si se pun deoparte.
Se combina intr-un blender carnea de porc cu piper si sos de peste. Se amesteca bine cu mainile circa 3 minute, sau pana ce mixtura este omogena. Se imparte pasta in 6 portii.

Se intinde o omleta pe o suprafata plana si se intinde peste ea, cu un cutit cu lama lata, cate o portie de mixtura de carne. Se distribuie peste aceasta fire de arpagic si fasiute de ciuperca, in mod uniform, astfel ca sa faciliteze rularea omletei. Se ruleaza omleta strans si se inveleste in film alimentar. Se repeta operatia cu restul de 5 omlete. Se pun rulourile intr-un steamer, deasupra unei oale cu apa clocotinda. Se acopera si se gatesc in aburi circa 20 de minute, sau pana cand carnea este bine facuta.

Se scot rulourile cu grija si se lasa sa se raceasca, dupa care se indeparteaza plasticul si se taie rulourile felii groase de 1 cm.
Se servesc, de obicei, ca atare, dar pot fi acompaniate de salata verde, vermicelli de orez si sos nuoc cham.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Omleta subtire
Ingrediente : 1 ou 1 lingura de apa 1/4 lingurita de zahar 1/4 lingurita de sare ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
Indicatii : Se bate oul cu o furculita. Se adauga apa, zaharul si sarea si se amesteca bine.
Se incinge o tigaie cu diametrul de 20 cm, la foc mediu. Se adauga putin uleim, cat sa acopere fundul tigaii. Se incinge, pana ce sfaraie daca este atind de o picatura de apa.
Se toarna oul batut in tigaie, inclinand-o ca aceasta sa se intinda pe toata suprafata sa. Se micsoreaza flacara si se gateste omleta pana se incheaga, circa 30 de secunde.
Se intoarce cu grija si se gateste cateva secunde pe cealalta parte. Trebuie ca omleta sa fie ferma si inchegata (nu trebuie sa mai aiba zone lichide). Se transfera pe o farfurie, ca sa se raceasca.
Omletele astfel gatite se pot acoperi cu folie de plastic si pastrate 2 zile, in frigider.
Se folosesc la invelirea diverselor umpluturi.