Rulouri de omleta

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Rulouri de omleta
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 oua mari 2 linguri de apa 1 lingura de sos de soia 6 cepe verzi, tocate marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingura de ulei de alune 1 lingura de pasta verde de curry (vezi reteta mai jos) 1 legatura de coriandru proaspat, tocata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun intr-un castron ouale, apa si sosul de soia. Se amesteca si se pune deoparte.
Se amesteca ceapa verde si ardeiul iute si se piseaza intr-o piua, pana se obtine o pasta.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie cu diametrul de 20 cm si se toarna jumatate din mixtura de oua. Se inclina tigaia ca baza sa sa se acopere in mod uniform cu amestecul de oua. Se gateste pana ce acesta se intareste. Se dezlipeste omleta cu o spatula si se scoate din tigaie.
Se incinge restul de ulei si se gateste o a doua omleta, in mod similar.
Se intinde pasta de ceapa verde si ardei iute intr-un strat subtire, peste omleta, iar peste ea se intinde pasta verde de curry. Se presara coriandru rocat peste straturile de pasta si se ruleaza omleta, cat mai strans. Se taie fiecare omleta in jumatate, si apoi, fiecare jumatate se taie in doua, pe diagonala. Se serveste omleta imediat, cat este calda.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.