Rulouri de varza cu carne de porc

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Rulouri de varza cu carne de porc
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne de porc slaba, tocata 1 cutie de castane de apa, circa 220 g, scurse si tocate marunt 2 lingurite de amestec chinezesc 5 arome 1 lingura de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 cepe verzi, tocate marunt 2 linguri de sos de soia dark 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ou batut 8 frunze mari de varza 450 ml zeama de pui fierbinte 2 lingurite de amidon 1 lingurita de sos de ardei iute, sau dupa gust ceapa verde taiata fasiute, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se pune carnea de porc intr-un castron si se adauga castanele de apa, pudra de amestec de cinci condimente, ghimbirul, ceapa verde, sosul de soia, usturoiul si oul. Se amesteca totul cu mana sau cu o furculita, apoi se imparte mixtura in 8 portii egale.
Se indeparteaza cu un cutit ascutit tulpina tare de la baza fiecarei foi de varza. Se pune o portie de amestec de carne de porc in centrul fiecarei foi de varza, apoi se infasoara frunza in jurul umpluturii, ca o sarma.
Se toarna supa in oala unui steamer. Se aranjeaza rulourile de varza, cu partea unde se imbina foaia de varza dedesubt, in sita din partea superioara a steamerului. Se acopera cu un capac si se gatesc in aburi timp de 15 minute, sau pana ce varza este frageda iar rulourile sunt ferme la pipait. Se scoate sita din steamer, iar rulourile se pastreaza fierbinti.
Se amesteca amidonul cu 2 linguri de apa, apoi se incorporeaza aceasta mixtura in oala steamerului, in supa. Se da supa in clocot, amestecand constant, pana ce se ingroasa usor. Se adauga apoi sosul de ardei iute.
Se servesc rulourile acoperite cu sosul din oala si presarate cu fasiute de ceapa verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.