Rulouri de vinete umplute cu cartofi dulci

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Rulouri de vinete umplute cu cartofi dulci
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 225 g cartofi dulci curatati si taiati sferturi 1 lingurita cimbru proaspat 75 g branza Cheddar taiata cubulete 2 cepe verzi tocate 1 lingura ardei gras rosu, tocat 1 lingura ardei gras verde, tocat 1 catel de usturoi pisat 2 vinete mari 2 linguri faina 1 lingura amestec de condimente macinate (coriandru, nucsoara, paprika, scortisoara, cuisoare) ulei de masline, pentru prajit unt, pentru uns 2 rosii taiate rondele sare piper negru macinat patrunjel proaspat, tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se gatesc cartofii dulci intr-o oala cu apa clocotita, timp de 15-20 de minute, pana ce se fac fragezi; se scurg si se sfarama.
Se adauga cimbru, branza, ceapa verde, ardei grasi si usturoi. Se amesteca bine si se asezoneaza.
Se taie fiecare vanata in 4 felii, pe lungime. Se combina faina cu amestecul de condimente si se asterne pe o farfurie mare. Se trece fiecare felie de vanata prin aceasta combinatie.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie mare si se prajeste fiecare felie de vanata pana ce se rumeneste, dar inca nu este complet facuta. Se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se pune cate o lingura de mixtura de cartofi pe fiecare felie de vanata care se ruleaza apoi in jurul acestei umpluturi.
Se ung cu unt doua bucati de folie de aluminiu si se acopera cu rondele de rosie. Peste rondele se asaza cate 4 rulouri de vanata. Se “ambaleaza” tot ansamblul in folia de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute.
Se servesc rulourile fierbinti, ornate cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.