Saba Bou Sushi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Saba Bou Sushi
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 file de scrumbie de Atlantic sare otet de orez foaie de alge kelp, 5 cm x 10 cm 6 frunze de piper 500 g orez de sushi, preparat (vezi retea mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune fileul de peste, pe partea cu piele, pe un platou. Se presara din belsug cu sare. Se lasa sa stea astfel 1 ora.
Se scutura fileul de sare, se pune apoi intr-un platou curat si se acopera cu otet de orez. Se lasa astfel, la marinat, cel putin 1 ora. Se scoate din lichid si se sterge prin tanponare cu prosoape de hartie.
Se pune foaia de alge intr-o cratita, se acopera cu ote de orez si se fierbe 5 minute. Se scurge bine.
Se asaza foaia kelp pe un covoras de bambus (makisu). Se aranjeaza frunzele de piper in mod uniform, pe centru. Se asaza fileul de peste, pe partea cu piele, peste foaia de alge. Peste el se pune orezul si se preseaza cu degetele umede. Stratul de orez trebuie sa aiba o grosime uniforma.
Se ruleaza cu grija sushi-ul folosind covorasul de bambus, pentru a da pestelui o forma rotunjita, acolo unde este partea cu piele. Se asaza sushi pe baza sa de orez, pestele fiind deasupra, cu suprafata rotunjita (cea cu piele) in sus.
Se taie sushi-ul in 6 portii egale, folosind un cutit ascutit curat si umed.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Orez pentru sushi
Ingrediente : 500 g orez pentru sushi 3 linguri de otet de orez 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura de sare
Indicatii : Se spala orezul in mai multe ape, pana ce se elimina amidonul (apa in care este spalat curge curata). Se inmoaie apoi, in apa rece, circa 30 de minute. Se pune intr-o oala cu 570 ml apa, pe foc iute. Se da in clocot si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se micsoreaza flacara, se acopera oala si se lasa orezul sa fiarba 10 minute, la foc foarte mic. Se stinge apoi focul si se lasa orezul, in proprii aburi, 15 minute. Se ridica capacul si se afaneaza cu o furculita, sau cu o spatula de lemn. Se scoate apoi orezul si se intinde pe un platou mare, intr-un start uniform.

Se combina otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara, la foc mic. Se amesteca continuu, pana ce se dizolva solidele. Amestecul trebuie doar sa fie caldut, ca temperatura sa ajute procesul de dizolvare. Se varsa lichidul peste orez si se amesteca bine.

Se aeriseste orezul cu un eventai timp de 2-3 minute. Se acopera apoi platoul cu un prosop umed si se lasa orezul sa se raceasca 5 minute. Acest orez se poate pastra doar o singura zi; este potrivit pentru toate tipurile de sushi.