Sachertorte

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / torturi
Sachertorte
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g ciocolata fara lapte, tocata 2/3 cana smantana 1 cana apa 125 g unt moale 1 1/4 cana zahar brun 3 oua 1 cana faina care creste singura 1/4 cana pudra de cacao 1/2 cana migdale macinate 1/3 cana gem sau jeleu de caise incalzit, strecurat 50 g ciocolata fara lapte, topita
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: greu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se asaza raftul cuptorului la mijloc; se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu grasime o forma de copt rotunda (diametru 22 cm); se captuseste cu hartie pergament.
Se combina 100 g ciocolata tocata cu apa intr-o cratita mica; cu o lingura de lemn se amesteca la foc mic, pana ce se topeste ciocolata. Se ia cratita de pe foc.
Se bate untul cu zaharul intr-un castron, folosind un mixer electric, pana ce se amesteca bine. Se adauga ouale, unul cate unul. In acest stadiu mixtura nu este omogena, dar se va lega mai tarziu.
Se transfera mixtura intr-un castron mare si, cu o lingura de lemn, se incorporeaza in ea faina, cacaoa, migdalele si mixtura calda de ciocolata. Se amesteca bine de tot si se toarna in forma de copt pregatita mai inainte.
Se coace la 170 °C timp de 70 de minute. Se scoate forma din cuptor, se lasa sa stea 10 minute, apoi se rastoarna pe un gratar ca sa se raceasca.
Intre timp, se prepara un ganache punand restul de ciocolata tocata si smantana intr-un vas termorezistent. Cu o lingura de lemn se amesteca in bain marie pana ce se topeste ciocolata.
Se taie tarta in doua straturi care se asaza apoi unul peste celalalt, despartite de un strat de gem de caise. Cu o spatula elastica se intinde peste tarta un strat subtire de ganache.
Restul de ganache se incalzeste in bain marie si apoi se strecoara. Lucrand rapid cu o spatula, se intinde ganache peste tarta si partea ei laterala.
Se lasa sa stea la temperatura camerei pana ce se stabilizeaza ganache.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.