Salata de bame si rosii

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata de bame si rosii
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Bamele se gatesc foarte putin, caci trebuie sa fie pastrate crocante.
stelute
Ingrediente : 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet de vin rosu 1 ceapa rosie taiata rondele 3 rosii, decojite si curatate de seminte 400 g bame sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un vas mare uleiul de masline si otetul de vin rosu. Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga ceapa rosie si se amesteca bine; se lasa sa se marineze in dressing cat timp se prepara bamele.
Se taie coditele bamelor, avand grija sa nu se reteze pastaia, caci altfel bamele vor lasa un lichid lipicios. Se gatesc intr-o oala cu apa putin sarata timp de 4-5 minute, doar pana ce se fragezesc. Se scurg si se usuca pe prosoape de hartie. Bamele mici se lasa intregi, dar cele mari de taie in jumatate, pe diagonala.
Se amesteca bamele in dressing si se lasa la marinat 20-25 de minute.
Se taie rosiile felii, ca pentru salata, si se adauga in castronul cu dressing, ceapa si bame. Se amesteca cu grija si se asezoneaza cu sare si piper.
Salata se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.