Salata de cartofi fierti cu alune si fistic

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata de cartofi fierti cu alune si fistic
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Se serveste alaturi de friptura rece, sau ca atare, ca o salata vegetariana. Ofera un contrast interesant intre fragezimea cartofilor si textura crocanta a alunelor si a fisticului.
stelute
Ingrediente : 900 g cartofi noi, sau cartofi fainosi mici 2 linguri ulei de alune sau de nuci 4 linguri ulei de floarea-soarelui 1 lamaie, sucul de la 25 g alune 15 boabe de fistic sare piper negru macinat fire de patrunjel, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se fierb cartofii, in coaja, in apa sarata timp de 10-15 minute, pana se fac fragezi. Se scurg si se lasa sa se raceasca putin.
Intre timp, se amesteca uleiul de alune cu cel de floarea-soarelui si cu sucul de lamaie. Se asezoneaza acest dressing cu sare si piper.
Cu un cutit ascutit, se toaca grosier alunele si fisticul.
Se pun cartofii raciti intr-un castron mare si se toarna dressing-ul peste ei. Se amesteca bine.
Se presara peste cartofi tocatura de alune si fistic. Se orneaza cu patrunjel si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.