Salata de chayote

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata de chayote
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Chayote (sechium edule), cunoscut si sub denumirile choko, chocho, chow-chow, christophine si merliton, este o planta ce apartine familiei Cucurbitacee, ce a castravetilor, pepenilor si dovlecilor. Este in ingredient foarte important al bucatariei mexicane, mai ales in statul Veracruz. Fructul are un gust relatov fad, iar textura este un fel de combinatie intre castravete si cartof.
stelute
Ingrediente : 2 chayote 2 rosii ferme 1 ceapa mica, tocata marunt rondele fine de ardei iute verde si rosu, pentru ornat 1/2 lingurita mustar de Dijon 1/2 lingurita anason macinat 4 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se da in clocot o oala cu apa. Se decojesc chayote-le, se taie in jumatate si se indeparteaza semintele. Se pun jumatatile in apa clocotita. Se micsoreaza flacara si se fierb 20 de minute, pana cand chayote-le sunt fragede. Se scurg si se pun deoparte, sa se raceasca.
Intre timp, se decojesc rosiile: se fac doua taieturi, in forma de cruce, la baza fiecarei rosii, se pun apoi intr-un castron si se toarna peste ele apa clocotita, cat sa fie acoperite; dupa 3 minute, se scot cu o spumiera si se racoresc intr-un castron cu apa rece. Se scurg. Coaja a inceput sa se desprinda in jurul taieturilor in cruce; se decojesc rosiile si se taie feliute.
Se prepara un dressing combinand intr-un borcan cu capac mustarul cu anason, ulei, sare si piper. Se inchide bine capacul si se agita borcanul, amestecand bine ingredientele.
Se taie jumatatile de chayote feliute si se pun, impreuna cu rosiile si ceapa, intr-un castron. Se toarna drssing-ul peste ele.
Salata se serveste ornata cu rondele de ardei iute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.