Salata de citrice cu spanac

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata de citrice cu spanac
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 grapefruit rosu 1 portocala mare 225 g frunze tinere de spanac 250 g miez de pepene cantalup, taiat bucatele de dimensiunea unei imbucaturi 2 cepe verzi, doar partea alba, feliate foarte subtire 55 g sunca de Parma, feliata si taiata fasiute 1 lingura otet balsamic 2 lingura de ulei de masline extra-virgin 1 lingura de smantana 1/2 lingurita de miere sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Pentru a prepara dressing-ul, se pun otetul, uleiul, smantana si mierea intr-un borcan cu capac. Se acopera si se scutura borcanul, pana ce ingredientele sunt bine amestecate.
Lucrand deasupra unui castron, pentru a nu pierde sucurile, de decojeste grapefruitul, indepartand toata partea alba, amaruie, apoi se taie feliute, printre membrane. Se asaza feliutele de grapefruit pe o farfurie si se pun deoparte.
Folosind un decojitor de citrice, se rad firisoare subtiri de coaja de portocala. Lucrand deasupra castronului cu suc de grapefruit, de decojeste portocala, indepartand toata partea alba, amaruie, apoi se taie feliute, printre membrane. Se adauga la feliutele de grapefruit si se pun deoparte.
Se adauga la dressing 1 lingura din sucurile de grapefruit si portocala combinate si se scutura din nou borcanul, ca sa se amestece. Se gusta mixtura si se adauga mai mulr suc de citrice, daca este nevoie. Se adauga sare si piper, dupa gust.
Se pun frunzele de spanac intr-un castron. Se adauga feliutele de grapefruit si de portocala, pepenele si ceapa verde si se amesteca. Se scutura o ultima oara dressing-ul, apoi se toarna peste salata si se amesteca. Se presara deasupra fasiutele de sunca de Parma si coaja rasa de portocala si se serveste salata imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.