Salata de creveti mexicana

Cautare:
SMS Fotbal
salate / peste si fructe de mare
Salata de creveti mexicana
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g creveti, gatiti si decorticati 1 limeta, sucul de la 3 rosii 1 avocado copt, dar ferm 2 linguri de sos iute 1 lingurita de zahar 150 g smantana frunze de salata verde (little gem) sare piper negru, proaspat macinat frunze proaspete de busuioc, pentru ornat fasii subtiri de ardei gras verde, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun crevetii intr-un castron, se adauga sucul de limeta, sare si piper. Se amesteca bine, apoi se lasa la marinat 30 de minute.
Se fac doua taieturi, in cruce, la baza fiecarei rosii. Se pun apoi rosiile intr-un castron si se acopera cu apa clocotita. Dupa 3 minute, se scot cu o spumiera si se cufunda in apa rece. Se scurg si se curata de coaja. Se taie apoi in jumatate, pe lungime si se scot semintele, cu o lingurita. Pulpa se taie cubulete de 1 cm.
Se taie avocado in jumatate, pe lungime, se curata de coaja si sambure si se taie cubulete de 2-3 cm. Se adauga apoi, impreuna cu rosiile, in castronul cu creveti.
Se combina intr-un castron sosul iute cu zahar si smantana. Se incorporeaza sosul in vasul cu creveti.
Se captuseste un castron cu foi de salata; peste ele se pune combinatia de creveti. Se acopera si se raceste in frigider cel putin 1 ora, apoi se orneaza cu frunze proaspete de busuioc si fasiute de ardei gras. Se serveste cu paine proaspata, cu coaja crocanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.