Salata de fasole cu fenicul si sunca de Parma

Cautare:
SMS Fotbal
salate / leguminoase
Salata de fasole cu fenicul si sunca de Parma
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 portocala mica, coaja rasa si sucul de la 1 lingurita mustar cu boabe 1 1/2 lingura ulei de masline extra virgin 1 catel de usturoi, pisat 1 cutie fasole flageolet, circa 400 g, scursa si spalata 75 g masline verzi curatate de samburi 1 bulb mare de fenicul, circa 340 g, feliat 150 g pastai de fasole verde, taiate in jumatate 2 dovlecei, circa 250 g in total, taiati rondele 6 felii subtiri de sunca de Parma, circa 85 g in total, curatate de grasime si apoi taiate in jumatate sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un platou adanc, termorezistent, sucul si coaja rasa de portocala, mustarul, uleiul de masline si usturoiul. Se adauga fasolea flageolet si maslinele si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se pune vasul deoparte cat se prepara restul salatei.
Se da in clocot o oala cu apa sarata, se adauga fenicului si fasolea verde si se fierb 1 minut. Se adauga dovleceii si se fierb 3-4 minute, pana ce toate vegetalele sunt fragede. Intre timp, se incinge grill-ul cuptorului.
Se scurg vegetalele si se amesteca cu mixtura de fasole flageolet si masline, in vasul termorezistent. Se aranjeaza deasupra feliutele de sunca de Parma, iar vasul se pune sub grill si se lasa 1-2 minute, doar cat sa se incalzeasca sunca. Se serveste salata imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.