Salata de fasole fava cu chimen si harissa

Cautare:
SMS Fotbal
/ salate
Salata de fasole fava cu chimen si harissa
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 kg fasole fava, pastai 1 lamaie 2 linguri pasta harissa (vezi reteta mai jos) 150 ml ulei de masline 2 lingurite de seminte de chimen sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se curata fasolea; se apala boabele, dar nu se indeparteaza cojile lor. Se stoarce lamaie si se pastreaza sucul.
Coaja lamaii se fierbe in apa, la foc mediu. Dupa ce da in clocot, se adauga fasolea si se fierbe 10-15 minute. Cand boabele incep sa se increteasca, sunt facute. Se scurge fasolea si se lasa sa se raceasca la temperatuta camerei. Se pune apoi in frigider. Se arunca coaja de lamaie.
Se amesteca harissa cu uleiul de masline, intr-un castronel. Se adauga chimenul si sucul de lamaie, sare si piper; se amesteca bine.
Se asezoneaza boabele de fasole fava cu mixtura de condimente; aceasta se adauga treptat, pentru a controla iuteala.
Se serveste rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.