Salata de fructe de mare cu sos Chermoula

Cautare:
SMS Fotbal
salate / peste si fructe de mare
Salata de fructe de mare cu sos Chermoula
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 650 g scoici 650 g creveti mici 3 lamai, sucul de la 200 g masline negre, curatate de samburi si taiate bucatele sare sos Chermoula (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se spala bine scoicile; se arunca toate cele care nu se inchis atunci cand sunt ciocanite cu degetele. Se fierb scoicile pana ce se deschid; se arunca cele care au ramas inchise. Se toarna peste ele apa rece, pentru a se stopa procesul. Se scoate carnea scoicilor din cochilii. Se inmoaie crevetii in apa rece in care s-au adaugat felii de lamaie, dupa care se curata de cochilie.
Se adauga crevetii la chermoula si se prajesc rapid, amestecand.
Se adauga scoicile in sos si se amesteca. Se gatesc 15 minute, dupa care se lasa totul sa se raceasca. Se serveste salata rece, ornata cu bucatele de masline negre.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Chermoula
Ingrediente : 50 g coriandru proaspat, tocat 50 g patrunjel proaspat, tocat 30 g usturoi, tocat 200 g ceapa, tocata 100 g masline rosii, tocate 1/4 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de paprika 2 linguri de ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca coriandrul cu patrunjel, usturoi, ceapa, masline, chimen, sare, piper si paprika. Se adauga apoi 2 linguri de suc de lamaie si uleiul de masline.