Salata de jicama, cu ardei iute si limeta

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata de jicama, cu ardei iute si limeta
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Jicama este o legume crocanta, extrem de gustoasa. Este uneori numita si “cartof mexican”, dar spre deosebire de cartofi, jicama poate fi mancata atat cruda cat si gatita, lucru ce o face foarte potrivita pentru salate. Este folosita mult si in bucataria chinezeasca, fiind numita si “fasole yam” sau “nap chinezesc”.
stelute
Ingrediente : 1 jicama 1/2 lingurita sare 2 ardei iuti serrano, proaspeti 2 limete
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se curata jicama, apoi se taie cubulete de 2 cm. Se pun intr-un castron mare, se sareaza si se amesteca bine.
Se taie ardeii iuti in jumatate, se racaie semintele, apoi se taie firisoare subtiri. Se rade una dintre limete, apoi se taie in jumatate si se stoarce.
Se adauga in castronul cu jicama ardeii iuti, coaja si sucul de limeta si se amesteca cu atentie, avand grija ca toate cubuletele de jicama sa vina in contact cu restul de ingrediente.
Limeta ramasa se taie felii.
Se acopera castronul cu salata si se raceste cel putin 1 ora, inainte de a fi adus la masa. Se serveste cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.