Salata de legume cu dip de iaurt si mustar

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Salata de legume cu dip de iaurt si mustar
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 morcovi mari, circa 340 g in total 2 pastarnaci, circa 340 g in total 1 limeta, sucul de la 2 linguri ulei de floarea-soarelui 2 linguri seminte de coriandru pisate grosier 1/2 lingurita scortisoara macinata 600 g cartofi dulci, curatati de coaja sare si piper 2 lingurite mustar cu boabe 1 lingurita zahar 1 limeta, coaja rasa de la 200 g iaurt cu continut mic de grasimi 3 linguri marar tocat, plus pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se taie morcovii in jumatate, transversal. Se taie jumatatile in doua, pe lungime de data aceasta, sau chiar in patru, daca morcovii sunt mai grosi. Se taie pastarnacii in aceeasi maniera.. Se pun vegetalele astfel pregatite intr-o oala si se acopera cu apa. Se da apa in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera partial oala. Se lasa sa fiarba 2 minute.
Intre timp, se combina intr-o tava mare de copt sucul de limeta cu ulei, coriandru, scortisoara, sare si piper. Se taie cartofii dulci in jumatate, transversal, apoi jumatatile se taie felii groase, cam de dimensiunea acelora de morcov si se pastarnac. Se adauga feliile de cartofi dulci in tava de copt si se amesteca cu mixtura de condimente pana ce sunt uniform acoperite, dupa care se imping catre marginea tavii.
Se scurg morcovii si pastarnacul si se adauga si ei in tava. Se folosesc o furculita si o lingura pentru a le amesteca bine in mixtura de condimente. Se pune tava de copt in cuptor si se coc radacinoasele timp de 40 de minute, amestecand si intorcand feliile de doua ori, pana ce sunt bine rumenite si fragede (nu trebuie sa fie prea moi).
Cat timp se coc legumele, se prepara dip-ul. Se amesteca mustarul cu zahar si coaja rasa de limeta, apoi se incorporeaza in iaurt, impreuna cu mararul. Se transfera dip-ul in castronul in care se va servi, se acopera si se pune deoparte pana ce sunt gata legumele.
Se scot feliile de legume din cuptor si se lasa sa se raceasca putin. Se orneaza dip-ul cu putin marar si se serveste alaturi de legume.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.