/ salate
Salata de naut
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Traditional, se folosesc boabe de naut crude care se inmoaie in apa rece, peste noapte, si apoi se fierb. Inlocuindu-le cu naut conservat, se economiseste foarte mult timp, fara a pierde gust, aroma sau nutrienti.

Ingrediente :
450 g boabe de naut, din cutie, bine scurse
4 morcovi, curatati si taiati fasiute subtiri
4 cepe verzi, taiate bucatele
1 castravete mediu, taiat rondele mai groase, apoi taiate in sferturi
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper negru, macinat
3 linguri de suc de lamaie
1 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute subtiri
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se pune nautul intr-un castron. Se adauga morcovii, ceapa verde si castravetele si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste cu suc de lamaie. Se amesteca bine ingredientele, folosind 2 linguri.
Se aranjeaza fasiile de ardei gras rosu deasupra salatei de naut.
Se serveste salata imediat, sau racita in prealabil in frigider.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.