Salata de nopalitos

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata de nopalitos
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Nopalitos, fasiute de lobi de cactusi murate, se comercializeaza in cutii sau borcane, si sunt extrem de folositoare la prepararea rapida a salatelor.
stelute
Ingrediente : 300 g nopalitos, bine scurse 1 ardei gras rosu, taiat in jumatate 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi feliati pe lungime 1/2 ceapa rosie feliata subtire 120 ml otet de cidru 1 legatura mica de coriandru, tocata sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge un gratar sau o tigaie neaderenta. Se pun nopalitos intr-un castron. Se toarna apa peste ei, cat sa fie acoperiti, si se lasa la inmuiat 30 de minute. Se scurg, se inlocuieste apa cu alta proaspata si se inmoaie alte 30 de minute.
Se coc pe un gratar jumatatile de ardei gras, pana ce coaja incepe sa se carbonizeze si se crapa, apoi se pun intr-o punga solida de plastic; se inchide punga ermetic (ca sa nu iasa aburul) si se lasa jumatatile de ardei sa stea 20 de minute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste usturoiul la foc mediu, pana ce feliutele incep sa se rumeneasca. Se transfera cu o spumiera intr-un castron. Se toarna uleiul aromat cu usturoi intr-un borcan si se lasa sa se raceasca.
Se adauga ceapa in castronul cu usturoi, apoi se toarna otetul. Se scot cele doua jumatati de ardei gras din punga, se decojesc, apoi se taie fasiute. Se adauga in castron.
Se scurg nopalitos si se adauga in castron, impreuna cu uleiul aromat cu usturoi si cu putina sare. Se amesteca cu grija, apoi se raceste in frigider.
Se presara salata cu coriandru tocat chiar inainte de a fi adusa la masa. Se serveste cu paine proaspata cu coaja crocanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.