Salata de orez si carne de porc

Cautare:
SMS Fotbal
salate / porc
Salata de orez si carne de porc
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g orez 200 g carne de porc, tocata 2 oua batute 2 catei de usturoi, pisati 5 linguri de miez de nuca de cocos, ras 3 cepe verzi, tocate 1 salota, tocata 2 ardei iuti rosii, proaspeti, taiati fasiute 1 ardei iute rosu, uscat si macinat 1 lamaie, sucul de la frunze proaspete de menta taiate fasiute cu foarfeca de bucatarie frunze proaspete de coriandru, tocate 1 lingura zahar 3 linguri alune, tocate 1 lingurita sare 3 linguri sos de peste 3-4 felii de jambon, taiate bucatele cateva foi de salata verde
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa apoi sa se raceasca, intins pe o farfurie mare.
Se amesteca apoi cu carne tocata, miez de nuca de cocos, usturoi, salote si ceapa verde, ardei iute pisat si oua batute. Se asezoneaza cu zahar, sare si 1 lingura sos de peste. Se amesteca totul bine si se modeleaza bulete de dimensiunea unui ou.
Se asaza buletele cu grija intr-o cratita mare cu mult ulei fierbinte si se prajesc pana cand sunt rumenite. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca.
Se taie bucatele buletele intr-un castron mare, se adauga jambonul, sucul de lamaie si 2 linguri de sos de peste. Se adauga ceapa verde si ardeii iuti proaspeti, frunzele de menta si de coriandru; se amesteca bine.
Se presara alune tocate si se serveste alaturi de foi de salata verde, frunze de menta si coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.