Salata de peste cu mango

Cautare:
SMS Fotbal
salate / peste si fructe de mare
Salata de peste cu mango
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 bibani de mare mai mici, curatati de maruntaie si spalati 1 lingura de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 1 mana de frunze de coriandru, tocate 150 ml lapte de cocos 2 linguri de sos de ardei iute 6-8 frunze de bucuioc, tocate 1 lingurita de sos de peste 1 lingurita de otet de orez 1 mango, curatat de sambure si de coaja, feliat amestec de frunze de salata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 2 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun pestii pe un fund de lemn. Se amesteca pasta de curry si coriandrul si se umplu cavitatile pestilor cu aceasta mixtura. Se acopera bibanii si se lasa la marinat 1-2 ore.

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se asaza pestii pe o tava de copt. Se amesteca laptele de cocos, sosul iute, bucuiocul, sosul de peste si otetul si se toarna mixtura peste pesti. Se aranjeaza in tava si feliile de mango. Se acopera tava cu folie si se gateste 15 minute.

Se indeparteaza folia si se gatesc pestii alte 10-15 minute.

Se pun pestii in farfurii, alaturi de felii de mango, se stropesc cu sosul din tava si se servesc impreuna cu frunzele mixte de salata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.