Salata de pui cu paste si busuioc

Cautare:
SMS Fotbal
salate / pasare
Salata de pui cu paste si busuioc
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g paste scurte (penne, farfalle, conchiglioni etc.) 100 g mange-tout 3 linguri de ulei de masline extra virgin 1 lamaie, coaja rasa fin si sucul de la 4 linguri de vin alb, sec 400 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete 2 catei de usturoi, feliati subtire 200 g rosii cherry, taiate in jumatate 50 g masline negre, curatate de samburi 1 legatura mica de busuioc sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun pastele intr-o oala mare cu apa clocotita. Cand apa da din nou in clocot, se adauga 1/2 lingurita de sare si se fierb 10-12 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj, pana sunt al dente. Se adauga mange-tout in ultimul minut al timpului de fierbere. Se scurg, se spala cu apa rece si se scurg din nou.
Intre timp, se amesteca intr-un castron mare 2 linguri de ulei cu vinul alb si coaja rasa si sucul de lamaie. Se asezoneaza dupa gust. Se adauga repede mixtura de paste si mange-tout si se amesteca bine. Se pune castronul deoparte, la racit.
Cat timp se racoreste salata, se incinge lingura de ulei ramasa intr-o tigaie mare. Se adauga puiul si usturoiul si se prajesc la foc iute 5-6 minute, pana cand puiul este facut si usor rumenit. Se adauga mixtura de carne si usturoi in castronul cu paste.
Se adauga rosiile si maslinele. Se presara deasupra frunzele de busuioc, rupandu-le bucati pe cele mai mari. Se amesteca salata si se serveste cat carnea inca nu s-a racit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.