Salata de pui cu tarhon

Cautare:
SMS Fotbal
salate / peste si fructe de mare
Salata de pui cu tarhon
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 piepti de pui dezosati, fara piele, circa 300 g in total 360 ml zeama de carne de pasare, sau de legume 1 legatura mica de tarhon proaspat, frunzele smulse si tocate 1 lamaie mica, stoarsa 3 boabe de piper negru 2 linguri tahini 1 capatana de fenicul, circa 150 g, taiata feliute de 1 cm grosime 140 g frunze tinere de spanac 2 portocale, desfacute feliute curatate de membrane 45 g fulgi de migdale prajiti sare si piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun pieptii de pui intr-o cratita adanca, asezandu-se intr-un singur strat, si se toarna peste ei zeama de carne. Se zdrobesc usor tulpinile de tarhon cu un rulou, ca sa-si elibereze uleiurile aromate, si se adauga in cratita. Folosind un decojitor de legume, se preleveaza o fasie mica de coaja de lamaie si se adauga in cratita impreuna cu boabele de piper negru.
Se pune cratita pe foc, la flacara medie, si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, astfel ca lichidul sa fiarba incetisor, si se acopera cratita. Se gateste astfel 15 minute, pana cand carnea de pui este fiarta.
Se scot pieptii, folosind o spumiera, si se lasa sa se raceasca pe o farfurie. Se strecoara lichidul intr-un vas si se arunca tulpinile de tarhon, coaja de lamaie si boabele de piper. Se pune lichidul deoparte. Dupa ce puiul s-a racit, se taie carnea fasii mai groase.
Se pune tahini intr-un castron si se amesteca cu 4 linguri din lichidul pus deoparte, ca sa se obtina un sos omogen si cremos. Daca acesta este un pic prea gros, se mai incorporeaza 1-2 linguri de lichid. Se sucul de lamaie in sos. Se adauga in sos1 lingura de frunze de tarhon tocate, impreuna cu sare si piper, dupa gust.
Se aranjeaza feliile de fenicul si spanacul intr-un castron mare, de salata.
Se presara feliutele de portocala peste vegetalele din salata, apoi se presara fulgii de migdale. Se asaza fasiile de carne deasupra, iar peste ele se toarna, cu o lingura, sosul de tahini si tarhon. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.