Salata de radicchio si fasole verde

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata de radicchio si fasole verde
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 g fasole verde subtire, curatata si taiata in jumatate 3 linguri de ulei de masline extra virgin 2 lingurite de otet alb 2 lingurite de mustar cu boabe 1 catel de usturoi, pisat 2 portocale 1 cutie de fasole rosie, circa 420 g, scursa si spalata 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt 30 g fire de nasturel, cu tulpinile tari indepartate 50 g bresaola sau salam german, taiat fasii late 3 frunze mari de radicchio sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune fasolea verde intr-o oala mica, cu apa clocotita, si se fierbe 2 minute. Se scurge, se spala sub jet de apa rece si se scurge din nou, dupa care se pune deoparte.
Se amesteca uleiul, otetul, mustarul, usturoiul, sarea si piperul intr-un castron mare. Se curata portocalele de coaja. Tinand fructul deasupra castronului, ca sa nu se piarda din suc, se desfac feliutele de portocala si se curata de membrane si samburi. Se adauga feliutele in castron. Se storc membranele de suc inainte de a le arunca.
Se adauga in dressing fasolea verde, fasolea rosie si ceapa si se amesteca bina. Se adauga nasturelul impreuna cu bresaola sau cu salamul german si se amesteca cu grija.
Se pune o frunza de radicchio pe fiecare farfurie individuala si se umple cu salata. Se serveste imediat


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.