Salata de somon la gratar

Cautare:
SMS Fotbal
salate / peste si fructe de mare
Salata de somon la gratar
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g somon (proaspat sau congelat), sau file de peste alb cu carne tare 1 lingura ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita amestec de condimente CAJUN MIX (vezi reteta mai jos) 6 cani verdeturi combinate (cum ar fi spanac, laptuca, radicchio), rupte bucati 1 cana capsuni proaspete, taiate jumatati 2 andive, bine curatate 6-8 fire de sparanghel 2 portocale medii, cojite si taiate 1/4 cana nuci macadamia sau migdale, prajite si maruntite dressing cu tarhon si lapte acru (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cajun Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se unge pestele cu ulei de masline si se stropeste cu zeama de lamaie, apoi cu amestecul de condimente cajun mix. Se frige pestele pe carbuni (intre 3 si 5 minute pentru fiecare 1 centimetru grosime). Se intoarce o singura data. Se ia de pe gratar si se rupe pestele in bucati mici.
Intr-un castron incapator se amesteca verdeturile, capsunile, andivele, sparanghelul, portocala si nucile. Se pun in bolurile individuale pentru servit, decorand eventual cu un carliont de coaja de lamaie.

Pentru dressingul cu tarhon si lapte acru, amestecati 1/3 cana lapte acru, 2 linguri maioneza light, si 1 crenguta tarhon proaspat (sau 1/2 lingurita tarhon uscat, maruntit). Se poate folosi imediat, sau se poate refrigera.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.