Salata de vermicelli de orez

Cautare:
SMS Fotbal
salate / paste
Salata de vermicelli de orez
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g vermicelli transparenti 500 g carne de porc tocata 100 g muguri de fasole soia 4 creveti mai mari, decorticati si gatiti 1 ardei gras, curatat si taiat fasiute subtiri ceapa verde, taiata bucatele frunze de menta, taiate cu foarfeca fasiute subtiri frunze de coriandru, tocate alune tocate sare 1 lingurita zahar ulei 1 lingurita sos de peste vinegreta laotiana (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie vermicelli in apa fierbinte, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se scurg si se taie bucati (3-4 cm lungime). Se clatesc cu apa rece si se pun deoparte.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie; se adauga carnea si se prajeste cateva minute, amestecand frecvent, la foc mediu. Cand este facuta si incepe sa se rumeneasca, se adauga 1 lingurita de zahar si se asezoneaza cu putina sare si 1 lingurita de sos de peste.
Intr-un castron mare se amesteca carnea, crevetii, taiteii, legumele si frunzele de menta si de coriandru. Se amesteca bine, apoi se toarna vinegreta peste ele. Se amesteca din nou.
Se presara deasupra alunele tocate si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Vinegreta de ghimbir si cimbru
Ingrediente : 1/3 cana ulei de masline extravirgin 3 linguri otet de mere 1 1/2 lingura ghimbir tocat 1/2 lingurita cimbru proaspat, tocat 1 catel usturoi usturoi tocat 1 lingurita sos de soia
Indicatii : Se combina ingredientele pentru dressing intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piureu.